SEA

Search Engine Advertising

SEA, search engine advertising of zoekmachine adverteren is meer dan een advertentie plaatsen op een zoekmachine. Het is een samenspel van zoekwoorden, landingspagina en advertentierelevantie. DIDIOM begrijpt deze complexe driehoeksverhouding en zorgt voor de beste implementatie van jouw zoekmachine advertentiestrategie. Dankzij de kennis van onze SEA experten worden uw advertenties relevanter, zien de juiste mensen hem en daalt de kost per klik. Win, win, win, toch?

SEA in het kort

Hoe de DIDIOM SEA experten jou helpen

Search Engine Advertising behoort tot onze core business. Wij zijn steeds mee met de actueelste vernieuwingen omtrent SEA en passen deze graag toe om betere resultaten te behalen voor jouw bedrijf. We starten met een grondig zoekwoordonderzoek en ontdekken welke zoekwoorden voor jouw dienst of product het nuttigst zijn. We zetten een efficiënte campagnestructuur op, waar in een oogopslag af te leiden valt waarnaar momenteel vraag is, waardoor we groei kunnen stimuleren. We schrijven wervelende advertenties waar de relevante doelgroep op klikt. Na oplevering houden we de vinger aan de pols door de campagnes te analyseren en optimaliseren, waarbij we streven naar een 100% optimalisatiescore. 

Wat is SEA?

Search Engine Advertising maakt relevante websitepagina’s zichtbaar op prominente posities in de zoekresultaten van zoekmachines. Jouw potentiële klanten zijn op zoek naar een dienst of een product en starten hun customer journey met een online zoekopdracht. Indien we bieden op het zoekwoord dat de klant intypt, verschijnt jouw website op een toppositie in de zoekresultaten. Omgekeerd ontdekken we dankzij SEA ook welke producten in de lift zitten. Klanten die interesse tonen kunnen we opnieuw bereiken met retargeting campagnes.

Benieuwd of uw product of dienst zichtbaar is? Neem de proef op de som! Open je favoriete zoekmachine in een nieuw tabblad, zoek naar jouw product en ontdek waar je verschijnt. Niet tevreden over het resultaat? DIDIOM helpt je graag met een concrete SEA campagne en u genereert binnen de kortste keren duidelijk resultaat.

Waarom kiezen voor SEA?

SEA is snel

Onze SEA experten kunnen snel een kwalitatieve SEA campagne opzetten, waardoor er vlug resultaten behaald worden. Een product of een dienst tijdelijk extra aandacht geven, het budget verhogen of verlagen, de advertentietekst aanpassen, dit kan allemaal meteen nadat de wens er is om te optimaliseren. Dankzij de snelheid in handelen, verlies je geen kostbare tijd.

SEA budget

Bij zoekmachine adverteren zie je heel duidelijk waarheen het advertentiebudget vloeit. Onze SEA expert bepaalt per zoekwoord een kost per klik (CPC) en een maximaal dagbudget, hierdoor betalen we enkel voor mensen die interesse tonen in de advertentie.

SEA is gericht

Naast branding zorgen we er met generieke advertenties voor dat al jouw diensten en producten een specifieke advertentie hebben door middel van single keyword ad groups (SKAG’s) waardoor deze zichtbaar zijn onder een heel relevant publiek. Finetunen doet de SEA expert door het meest relevante tijdstip, doelgroep, taal en apparaat te definiëren.

SEA stappenplan

We volgen bij DIDIOM een doeltreffende ‘hygiëne-score’. Dit geeft ons de mogelijkheid om zo goed mogelijk de perfectie van search engine advertising te benaderen. Daarnaast geeft dit ons de zekerheid dat de opbouw waterdicht is.  Hierbij bieden we op de meest relevante zoekwoorden, creëren we gerichte advertenties en richten we ons op SKAG’s (Single keyword ad groups). Dankzij doelgroepobservatie ontdekken we nieuwe kansen en advertentie extensies zorgen voor een grotere zichtbaarheid op de eerste pagina waar we zoekmachine adverteren.
Search engine advertising

Welke zoekmachines zijn er?

SEA: Google Ads

89,8% van alle zoekopdrachten in België lopen via Google. Of je Google Ads moet opnemen in je communicatiemix, staat dus eigenlijk buiten kijf. Adverteren in Google kan gericht dankzij een variatie aan campagnetypen, geschikt voor elk soort onderneming en voor uiteenlopende doelstellingen.

SEA: Microsoft Ads

Word zichtbaar op Bing, Yahoo en AOL met Microsoft Ads. Deze zoekmachines genereren naast Google het meest relevante bezoekverkeer, aan een lagere kost en met minder concurrentie. Het aandeel van Belgische gebruikers op deze alternatieve zoeknetwerken stijgt maandelijks en levert mooie resultaten op.

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Google Ads

Microsoft Ads

SEO

Content creatie

Google Analytics

Social Media Marketing

E-mailmarketing

Laten we samen wat bouwen

Meer weten over onze diensten? Benieuwd naar welke meerwaarde ons team kan bieden voor jullie digitale roadmap? Of gewoon een open vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons