SEO

Zoekmachineoptimalisatie

Behaal een hogere ranking tussen zoekresultaten dankzij SEO, search engine optimization of zoekmachineoptimalisatie en word gevonden door uw potentiële klanten. 

SEO bevat allerlei gratis te implementeren technieken om uw website te optimaliseren waardoor deze beter gevonden zal worden. Zoekmachineoptimalisatie is al lang meer dan uitgebreide content schrijven en relevante zoekwoorden op websites plaatsen. Uiteraard blijft content optimalisatie een belangrijke pijler, maar daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met technische website optimalisatie en zelfs off-page optimalisaties zoals link building. Maak uw website SEO proof en schiet de hoogte in!  

SEO in het kort

Hoe de DIDIOM SEO experten jou helpen

Search Engine Optimization bevat een heleboel verschillende technieken, waardoor het moeilijk kan zijn het bos door de bomen te zien. Bij DIDIOM volgen onze SEO experten een gestroomlijnd optimalisatieproces. Ze gebruiken de nieuwste technieken omtrent on-page optimalisatie met het oog op relevante content, een logische websiteopbouw en html-gebruik. Voor off-page SEO optimaliseren we linkbuilding, websitevertrouwen, aanwezigheid op sociale kanalen en het website ID. Met al deze elementen bouwen we een geoptimaliseerde website met meeslepende en interessante content die door uw potentiële klant gevonden wordt in zoekmachines, zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Waarom SEO implementeren?

Zoekmachineoptimalisatie lijkt een grote klus te zijn waarbij men rekening moet houden met veel verschillende zaken. Maar eens de wijzigingen zijn doorgevoerd, kan je er lang vruchten van plukken. Jouw websitepagina’s ranken hoger in zoekmachines op een organische manier,  waardoor er,  behalve de werkuren, geen kosten aan verbonden zijn. Daarnaast hoeven de wijzigingen slechts op één medium, namelijk de website (eventueel met behulp van seo tools zoals yoast) te worden doorgevoerd. Of jouw klant gebruik maakt van Google of Bing, maakt niet uit. SEO maakt geen onderscheid in zoekmachine! 

Dankzij het gebruik van long tail keywords wordt de website zichtbaar bij erg specifieke zoekopdrachten. Handig, want deze behalen een hoog conversieratio. Daarnaast kan er ook worden toegespitst op SEO local, waarbij extra rekening wordt gehouden met mobiele surfers die zich in de buurt bevinden. 

SEO expert
SEO

SEO stappenplan

Huidige SEO

Wat is de huidige stand van zaken van de website en waar zien we kansen om optimalisatie door te voeren? We stellen de huidige websiteranking vast en maken een plan op om deze te doen stijgen.

Zoekwoordonderzoek

Onze SEO experts onderzoeken welke zoekwoorden jouw klanten gebruiken om u online te vinden en welke zoekwoorden relevant zijn om op te nemen. Hier analyseren we de intentie die bij het zoekwoord komt. Is men op zoek naar informatie, wil men vergelijken of is men al klaar om tot aankoop over te gaan? Waarom is de klant naar iets op zoek gegaan? Op hun vraag, formuleren wij een antwoord. Naast de populaire zoekwoorden, waar de concurrentie ook op zit, detecteren we ook een aantal long tail keywords, deze hebben een lager zoekvolume, maar wel een hoog conversieratio. 

Contentcreatie

Bij de on-page optimalisatie voeren we de ontdekte keywords door. Denk hierbij niet alleen aan de titels en de body text, maar ook aan alt tags voor afbeeldingen, een navigatievriendelijke structuur en meta data. De focus zoekwoorden zijn de kapstok waar alle search engine optimization elementen aan gehangen worden. Als de kapstok goed staat, is de website klaar om te worden geïndexeerd. De ideale sitestructuur heeft duidelijk de geboden diensten weer en houdt rekening met de zoekintentie van de klant

Off-page optimalisatie

Hoe hoger uw autoriteitsscore, hoe hoger de website verschijnt. Maar hoe groeit de websiteautoriteit? Met linkbuilding, zowel backlinks als interne links, komen we al een heel eind en kunnen zoekmachines nieuwe pagina’s beter crawlen, waardoor deze ook zichtbaar worden.

SEO analyse en optimalisatie

De SEO optimalisaties zijn doorgevoerd en de pagina’s kunnen worden gecrawled en kunnen worden geïndexeerd door Google en consoorten. De vernieuwde pagina’s zijn klaar om gevonden te worden. Hoe reageert het internet op de nieuwe content? Onze SEO expert volgt de evolutie nauwkeurig op en optimaliseert waar nodig. 

SEO link building

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant

Google Ads

Microsoft Ads

Search Engine Advertising

Content creatie

Google Analytics

Social Media Marketing

E-mailmarketing

Laten we samen wat bouwen

Meer weten over onze diensten? Benieuwd naar welke meerwaarde ons team kan bieden voor jullie digitale roadmap? Of gewoon een open vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons